Dermatološki testovi

Visoka koncentracija aktivnih komponenata

Ukazuje na prisustvo visoke koncentracije aktivnih komponenata u pripremi kozmetike, koje zadovoljavaju kriterijume funkcionalnosti i efikasnosti, testirane da garantuju sigurnu upotrebu uz kozmetičku prijatnost.

Dermatološki testirane formule

Preparat prolazi “Patch Test”, dijagnostički metod koji se koristi da pokaže da li supstanca koja dolazi u kontakt sa kožom izaziva kontaktni dermatitis. Preparat se aplicira na flaster i pričvršćuje na lokalizovanu oblast kože. Dermatološka kontrola se vrši nakon 24 ili 48 sati.

Mikrobiološki testirane formule

Svaki preparat podleže testu detekcije prisustva bilo kog mikroorganizma i garantuje usaglašenost sa zahtevima evropske farmakopeje.

Hipoalergene formule

Preparat je formulisan da smanji rizik od alergija. Preparat podleže ponovljenom “Insult Patch Test” (HRIPT), testu za određivanje alergijske reakcije kože koji se ponavlja tokom vremena. Preparat se aplicira na flaster i fiksira na lokalizovanu oblast kože. Aplikacija se ponavlja 9 puta tokom 3 uzastopne nedelje pod dermatološkom kontrolom.

Bez parabena

Parabeni su supstance koje se koriste kao konzervansi posebno kod kozmetičkih preparata, lekova i hrane. Iako toksikološke procene dokazuju da su oni bezbedni, mogu da izazovu neželjene reakcije u nekim slučajevima.

Oftalmološki testirane formule

Oftalmološki test je izvršen da proceni stepen tolerancije kozmetičkih preparata koji će se koristiti u periokularnoj regiji. Preparat se koristi dnevno tokom određenog vremenskog perioda. Kozmetička tolerancija je definisana na osnovu kliničke procene oftalmologa koji određuje pojavu anomalija u oku i beleži sve neželjene reakcije koje je prijavio volonter.

Testirano na nikl, hrom, kobalt, paladijum i živu

Prisutnost svakog metala je manja od jednog milionitog dela. Male količine mogu izazvati osetljivost kože. Jedan deo na milion (1ppm) je najniža količina koja zadovoljava minimalne zahteve za prihvatljivost proizvoda. Svi preparati Istituto Ganassini-ja su testirani na metale koji najčešce izazivaju osetljivost kože, koristeći opremu sa graničnom osetljivošću od jednog dela na milijardu (1ppb, 3 reda veličine ispod).

Sigurno pakovanje

Pakovanje je napravljeno od odabranih materijala stakla, aluminijuma i PE- EVOH (tehnološki kopolimer) koji garantuju zaštitu preparata. Oni su efikasna barijera protiv vlage, varijacija temperature i spoljašnje sredine. Aluminijum je potpuno otporan na kiseonik, a PE – EVOH je 300 do 4.000 puta više otporan na kiseonik nego PE (vrsta plastike koja se najčešće koristi za kozmetiku). Staklo je inertna supstanca koja ostavlja formulu potpuno nepromenjenom.

Uz parfem bez alergena

Prema Uredbi EC 1223/2009 Aneks III ukazuje da preparat ima parfem formulisan tako da isključuje bilo koju potencijalno alergenu supstancu, u skladu sa zahtevima EC Uredbe.

Nekomedogene formule

Test omogućava procenu da li dnevna upotreba preparata može razviti komedone (mitisere), koji mogu prouzrokovati upalne procese kao kod akni, što dovodi do pojave nesavršenosti kože.

Bez bioflavonoida i kofeina

Neka istraživanja pokazuju mogućnost povećanog rizika za razvoj određenih bolesti u slučaju oralne primene visokih količina bioflavonoida tokom trudnoće (za fetus) i tokom dojenja (za bebu). Nijedan od preparata koje preporučujemo trudnicama ne sadrži bioflavonoide ili kofein.

Datum rođenja /
Za više informacija, pogledajte politiku privatnosti