IO3-R3 Ulazno-izlazna kartica

IO3-R3 Ulazno-izlazna kartica

KONTROLERI KRETANJA I ULAZNO IZLAZNE KARTICE

7.200 din.

Besplatna dostava u roku od 24/48h*

Upit

OR

Sadržaj Kompleta:

Ulazno-izlazna kartica IO3-R3 poseduje digitalni bafer za STEP/DIR/ENA komandne signale i kao takva je projektovana za povezivanje do 4 mikrostep drajvera MST-107 i/ili DC servo drajvera DCS-3010 i/ili DC servo drajvera sa analognim izlazom DCS-100-A direktno na PC računar. Sigurnosni signal sprećava neželjene promene stanja u slučaju gubitka komunikacije sa upravljačkim računarom.

Tehničke karakteristike

Lako povezivanje drajvera

MST-107, DCS-3010, DCS-100-A na PC računar

Digitalni bafer

Za STEP/DIR/ENA komandne signale

Sigurnosni signal

Sprećava neželjene promene stanja

Opto-izolovani krajnji prikidači

Imaju filter za uklanjanje neželjenog aktiviranja u slučaju smetnji iz okruženja

Povezivanje

Na karticu se može povezati do 5 krajnjih prekidača

Analogni izlaz

(0–5 V ili od 0–10 V) za upravljanje broja obrtaja obradnog motora

Ulazno-izlazna kartica IO3-R3

IO3-R3 ima dva relejna izlaza koji mogu da se koriste za uključivanje dva potrošača (elektomotora za glavno vreteno i/ili elektromotora za usisavanje strugotine i sl.). Indikacija rada relea vrši se pomoću dve LED diode koje se nalaze na kartici. Jedan od relejnih izlaza može opciono da se pretvori u analogni izlaz sa opsegom od 0–5 V ili od 0–10 V čime se omogućava softverska kontrola broja obrtaja obradnog motora.

Povezivanje

Na karticu se može povezati do 5 krajnjih prekidača. Digitalni ulazi za krajnje prikidače su opto-izolovani i imaju filter za uklanjanje neželjenog aktiviranja u slučaju smetnji iz okruženja.
Povezivanje sa PC računarom vrši se preko paralelnog (printer, LPT) porta. Ulazno-izlazna katrica ima na sebi centronics (IEEE1284) konektor tako da se za vezu sa PC računarom koristi standardni printer kabl.

Karakteristike

Ulazno-izlazna kartica IO3-R3 je posebno razvijena da se koristi sa softverima za koji generišu STEP/DIR komandne signale preko paralelnog porta kao što su: Mach2, Mach3, LinuxCNC (besplatan), TurboCNC (besplatan), KCam i slični.
Kartica može da se koristiti i sa drajverima drugih proizvođača koji imaju opto-izolovane STEP/DIR/ENA ulaze i kojima je potrebna struja do 15 mA za upravljanje.
Za napajanje kartice koristi se izvor 15–24 VDC / 500 mA (preporučen napon napajanja 15–20 VDC). Kartica poseduje stabilizatore napona neophodne za ispravan rad.

Datum rođenja /
Za više informacija, pogledajte politiku privatnosti