Uslovi korišćenja

Obaveštenje kupcima

Kupovinom robe na www.prizma.rs kupac stupa u ugovorni odnos sa PRIZMA Kragujevac DOO sa sedištem u Kragujevcu, Kumanovska 8. Kupovinom robe na www.prizma.rs kupac stiče prava koja mu pripadaju po Zakonu o zaštiti potrošača ("Službeni glasnik RS" br.73/2010).

Uslovi kupovine

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici www.prizma.rs prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. PRIZMA Kragujevac DOO zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Izjava o obradi podataka i zaštiti privatnosti

Lični podaci koje kupovinom preko on-line prodavnice www.prizma.rs dostavite kompaniji PRIZMA Kragujevac DOO obrađivaće se u cilju realizacije kupoprodajnog odnosa, u skladu sa propisima. Prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima i podatke neophodne za realizaciju kupoprodajnog odnosa. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su neophodni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca u skladu sa propisima i dobrim poslovnim običajima.

Komunikacija elektronskim putem

Kada posetite www.prizma.rs ili nam pošaljete e-mail poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate na taj način. Naša komunikacija prema Vama će biti putem elektronske pošte (e-mail), telefonom ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio/video zapisi i software-i su vlasništvo PRIZMA Kragujevac DOO ili njenih dobavljača i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti PRIZMA Kragujevac DOO. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na www.prizma.rs smatrate da je Vaš i da je zloupotrebljen, molimo Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Opisi proizvoda

PRIZMA Kragujevac DOO nastoji da na www.prizma.rs sve proizvode opiše što je tačnije moguće, zbog čega maksimalno koristi sve svoje resurse da svi proizvodi na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.
Takođe, radi unapređenja kvaliteta ponude, PRIZMA Kragujevac DOO zadržava pravo izmene podataka koji se tiču karakteristika proizvoda, što uključuje i cenu. Sve izmene postaju važeće danom objavljivanja na sajtu www.prizma.rs Ukoliko proizvod koji ste kupili odstupa od karakteristika koje su navedene na sajtu, možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, uključujući i fiskalni račun, a novac će Vam biti vraćen.

Cene proizvoda

Cene svih proizvoda na sajtu izražene su izražene u dinarima i prikazane sa obračunatim PDV-om. PRIZMA Kragujevac DOO se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili porudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice.

Radno vreme

On-line prodavnica www.prizma.rs radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. Dostava poručenih proizvoda vrši se svakog dana, osim nedelje i u danima državnih i verskih praznika.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Prizma Kragujevac DOO zadržava pravo da može u bili kom trenutku, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta www.prizma.rs.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

„Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

DOSTAVA PORUČENIH PROIZVODA

Dostavu poručenih proizvoda vršimo u saradniji sa Poštom Srbije, odnosno kurirskom službom Post Express, isključivo na teritoriji Republike Srbije. 
DOSTAVA JE BESPLATNA za sve vrednosti porudžbina.

*Isporuka poručenih proizvoda vrši se u roku od 24/48h na adrese u većim gradovima, a najkasnije u roku od 5 radnih dana (od obrade porudžbine) na adrese u manjim mestima. Do odstupanja i produženja roka isporuke može doći ukoliko primalac nije na adresi kod pokušaja isporuke, ne javlja se na broj telefona koji je naveo prilikom poručivanja, loših vremenskih uslova ili nepredviđenih situacija na koje kompanija PRIZMA nije mogla da utiče.

REKLAMACIJE

Ukoliko robu kupljenu preko Prizma on-line prodavnice, kupac ne može da koristi, jer se pokaže da nema svojstva potrebna za njenu redovnu upotrebu ili po kvalitetu i funkcionisanju ne odgovara onome što je uobičajeno za tu vrstu robe, u zakonskom ili garantnom roku, kupac ima pravo na reklamaciju. U tom slučaju kupac može da bira između zahteva za popravku i zahteva za zamenu.

U slučaju reklamacije, procedura je sledeća:
Kupac dostavlja (lično ili poštom) aparat sa garantnim listom i fiskalnim računom u ovlašćeni servis naveden na garanciji ili u najbliži Prizma maloprodajni objekat, sa opisom neispravnosti, predlogom za njegovo otklanjanje, ličnim podacima i brojem telefona.
Odgovorno lice Prizme će odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od prijema reklamacije, kontaktirati potrošača, sa izjašnjenjem o podnetom zahtevu i predlogom za njegovo rešavanje.
Rok za rešavanje reklamacije je maksimum 30 dana.
Prodavac je dužan da vodi evidenciju primljenih reklamacija i da je čuva najmanje dve godine od dana podnošenja reklamacije potrošača.
Prodavac je dužan da potrošaču izda pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdi prijem reklamacije, odnosno saopšti broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.

ODUSTANAK OD KUPOVINE

Zakon u slučaju prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca koji se smatra potrošačem, da odustane od ugovora u roku od 14 dana, od dana kada mu je proizvod isporučen. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Odustanak od ugovora se ostvaruje podnošenjem odgovarajućeg obrasca: Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu. U tom slučaju, neoštećena roba u originalnoj ambalaži se zajedno sa popunjenim obrascem i fiskalim računom: dostavlja se na niže navedenu adresu:

PRIZMA KRAGUJEVAC 
Kumanovska 8, 
34000 Kragujevac

Povraćaj sredstava

„U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Prizma je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.

Zaštita privatnosti podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine.

Kompanija Prizma će Vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi Vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa Vama. Prizma neće predati ili prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u kompaniji Prizma su obavezni da poštuju poverljivost Vaših podataka. Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.

Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

Pored navedenih podataka prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Kreiranjem naloga na www.prizma.rs automatski pristajete da primate newsletter reklamna obaveštenja.

Ostalo

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da Vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja Prizma Kragujevac DOO.

Uslovi kupovine na on-line prodavnici www.prizma.rs

www.prizma.rs je on-line prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.