Uslovi kupovine

Obaveštenje kupcima

Kupovinom robe na www.prizma.rs kupac stupa u ugovorni odnos sa PRIZMA Kragujevac DOO sa sedištem u Kragujevcu, Kumanovska 8. Kupovinom robe na www.prizma.rs kupac stiče prava koja mu pripadaju po Zakonu o zaštiti potrošača (“Službeni glasnik RS” br.88/2021).

Uslovi kupovine

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici www.prizma.rs prihvatate Uslove kupovine i korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. PRIZMA Kragujevac DOO zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova.

Izjava o obradi podataka i zaštiti privatnosti

Lični podaci koje kupovinom preko on-line prodavnice www.prizma.rs dostavite kompaniji PRIZMA Kragujevac DOO obrađivaće se u cilju realizacije kupoprodajnog odnosa, u skladu sa propisima. Prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima i podatke neophodne za realizaciju kupoprodajnog odnosa. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su neophodni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca u skladu sa propisima i dobrim poslovnim običajima.

Komunikacija elektronskim putem

Kada posetite www.prizma.rs ili nam pošaljete e-mail poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate na taj način. Naša komunikacija prema Vama će biti putem elektronske pošte (e-mail), telefonom ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio/video zapisi i software-i su vlasništvo PRIZMA Kragujevac DOO ili njenih dobavljača i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti PRIZMA Kragujevac DOO. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na www.prizma.rs smatrate da je Vaš i da je zloupotrebljen, molimo Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Opisi proizvoda

PRIZMA Kragujevac DOO nastoji da na www.prizma.rs sve proizvode opiše što je tačnije moguće, zbog čega maksimalno koristi sve svoje resurse da svi proizvodi na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne. Fotografije proizvoda služe samo za ilustraciju, međusobni odnosi prikazanih objekata ne oslikavaju nužno njihov međusobni odnos u prirodi.
Takođe, radi unapređenja kvaliteta ponude, PRIZMA Kragujevac DOO zadržava pravo izmene podataka koji se tiču karakteristika proizvoda, što uključuje i cenu. Sve izmene postaju važeće danom objavljivanja na sajtu www.prizma.rs

OUTLET proizvodi

PRIZMA Kragujevac DOO povremeno u svom prodajnom asortimanu ima OUTLET proizvode koji su van aktuelnog prodajnog asortimana. Outlet proizvodi su NOVI, nekorišćeni i mogu biti u izbledelim/oštećenim kutijama. Period saobraznosti na OUTLET proizvode iznosi 2 godine (za OUTLET proizvode važe isti uslovi kao i za proizvode koji su u aktuelnom prodajnom asortimanu.

Cene proizvoda

Cene svih proizvoda na sajtu izražene su u dinarima i prikazane sa obračunatim PDV-om. PRIZMA Kragujevac DOO se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili porudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja porudžbenice.

Radno vreme

On-line prodavnica www.prizma.rs radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. Dostava poručenih proizvoda vrši se svakog radnog dana, osim u danima državnih i verskih praznika.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Prizma Kragujevac DOO zadržava pravo da može u bili kom trenutku, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta www.prizma.rs.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

DOSTAVA PORUČENIH PROIZVODA

DOSTAVA JE BESPLATNA za sve vrednosti porudžbina.

    Trenutno besplatnu dostavu na teritoriji svih beogradskih opština vršimo koristeći usluge GLS kurirske službe, dok dostavu u ostalim mestima vršimo kurirskom službom Post Express. Dostavu vršimo isključivo na teritoriji Republike Srbije. 

    *Dostava poručenih proizvoda vrši se u roku od 24/48h na adrese u većim gradovima, a najkasnije u roku od 5 radnih dana (od obrade porudžbine) na adrese u manjim mestima. Do odstupanja i produženja roka isporuke može doći ukoliko primalac nije na adresi kod pokušaja isporuke, ne javlja se na broj telefona koji je naveo prilikom poručivanja, loših vremenskih uslova ili nepredviđenih situacija na koje kompanija PRIZMA nije mogla da utiče.

REKLAMACIJE

U slučaju sumnje na lošu funkcionalnost ili neispravnost proizvoda, pre svega je potrebno pažljivo pročitati uputstvo o pravilnoj upotrebi. Nepravilna upotreba proizvoda je najčešći uzrok nepravilnosti rada istog.

U slučaju reklamacije, procedura je sledeća:
Kupac dostavlja proizvod koji je predmet reklamacije u objekat u kome je kupovina obavljena. Proizvodi kupljeni na www.prizma.rs ili poručeni pouzećem dostavljaju se na adresu: PRIZMA, Kumanovska 8, 34 000 Kragujevac. Uz proizvod potrebno je dostaviti fiskalni račun i propratno pismo sa opisom neispravnosti i navedenim kontakt podacima kupca (ime i prezime, adresa, broj telefona, email adresa).
Odgovorno lice Prizme će odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od prijema reklamacije, kontaktirati potrošača, sa izjašnjenjem o podnetom zahtevu, predlogom za njegovo rešavanje i rokom za rešavanje reklamacije (maksimum 30 dana).

ODUSTANAK OD KUPOVINE NA DALJINU

Zakon u slučaju prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca koji se smatra potrošačem, da odustane od ugovora u roku od 14 dana, od dana kada mu je proizvod isporučen.
Potrošač nema pravo da odustane od ugovora u slučaju: isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke (Zakon o zaštiti potrošača, Član 36). Kompletan zakon možete pročitati ovde.
Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Odustanak od ugovora se ostvaruje podnošenjem odgovarajućeg obrasca: Obrazac za odustanak od ugovora o kupovini na daljinu . U tom slučaju, neoštećena roba u originalnoj i neoštećenoj ambalaži zajedno sa popunjenim obrascem i fiskalim računom: dostavlja se na niže navedenu adresu:

PRIZMA KRAGUJEVAC 
Kumanovska 8 
34000 Kragujevac
PRIZMA ima pravo da odbije zahtev kupca za odustanak od kupovine na daljinu, ukoliko utvrdi da proizvodi nisu u ispravnom stanju zbog toga što je kupac istima neadekvatno ili nepravilno rukovao, oštetio ih ili higijenski kontaminirao. Kupac nema pravo da odustane od ugovora o kupovini na daljinu u slučaju: isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke.

Povraćaj sredstava

„U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Prizma je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.

Zaštita privatnosti podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i broj telefona. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željene proizvode, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbine.

Kompanija Prizma će Vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi Vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa Vama. Prizma neće predati ili prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u kompaniji Prizma su obavezni da poštuju poverljivost Vaših podataka. Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.

Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

Pored navedenih podataka prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Kreiranjem naloga kao i kupovinom proizvoda na www.prizma.rs automatski ste upisani na Prizma newsletter. Prizma će Vam povremeno na upisanu e-mail adresu slati marketing obaveštenja o akcijama, popustima, novim proizvodima i sl. Korisnici Prizma sajta imaju mogućnost da se u svakom trenutku odjave sa newsletter liste (slanjem poruke na email: info@prizma.rs).

Preporuka

Informacije na ovoj internet stranici nisu zamena za stručna mišljenja Vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika. Pre kupovine proizvoda, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom ukoliko niste sigurni: da li Vam je proizvod potreban, koliko se dugo proizvod koristi, da li isti mogu koristiti deca, trudnice, kao i drugi specifični pacijenti.
Nakon kupovine bilo kog proizvoda sa ovog sajta, preporučujemo da uvek prvo pažljivo pročitate uputstvo za upotrebu i rukovodite se istim.

Odgovornost

Mi ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za porudžbine i proizvode isporučene osobama mlađim od 18 godina.

Ostalo

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da Vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja Prizma Kragujevac DOO.

Uslovi kupovine na online prodavnici www.prizma.rs

www.prizma.rs je online prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima Republike Srbije.

Datum rođenja /
Za više informacija, pogledajte politiku privatnosti